Slijmbeursontsteking schouder injectie

Wanneer een slijmbeursontsteking schouder ernstig is, kan ervoor worden gekozen een injectie met corticosteroïden toe te dienen. Dit zijn zware ontstekingsremmende medicijnen die zorgen voor directe verlichting.

Wanneer een injectie in de slijmbeurs

Niet iedereen komt in aanmerking voor een injectie met corticosteroïden. Allereerst zal de ernst van de slijmbeursontsteking bepaald moeten worden. Als medicijnen en oefeningen niet voldoende aanslaan, wordt er gekeken naar de mogelijkheid van een injectie. Omdat corticosteroïden zware medicijnen zijn, die bijvoorbeeld ook bij het syndroom van West worden gebruikt, is de injectie niet zonder gevaar.

Patiënten met een verhoogde bloeddruk of suikerspiegel lopen het gevaar dat het ziektebeeld juist verergerd. Zij zullen doorgaans geen injectie krijgen. Wanneer een persoon gevoelig is voor maag- en darmklachten moet er ook extra goed worden opgepast, omdat de klachten kunnen verergeren door de injectie. Ook wanneer de patiënt een virale of bacteriële infectie heeft is een injectie te risicovol. Tenslotte zal ook voor patiënten met een psychische aandoening een afweging gemaakt moeten worden. De aandoening kan verergeren.

Injectie in de slijmbeurs

Een injectie in de slijmbeurs zorgt voor directe verlichting van de klachten. De pijn verminderd en de ontsteking neemt af. De eerste dagen na de injectie moet er veel rust worden gehouden. Later zal meer beweging van de schouder mogelijk zijn. Wel zullen klachten weer kunnen verergeren als de medicijnen zijn uitgewerkt.