Slijmbeursontsteking schouder medicijnen

Een slijmbeursontsteking schouder heeft vooral tijd en rust nodig om te herstellen. Er zijn geen medicijnen die heel gericht de ontsteking oplossen. Wel zijn er medicijnen die de pijn verlichten en de ontsteking kunnen verminderen.

Pijnstilling bij een slijmbeursontsteking

Bij een slijmbeursontsteking kunt u altijd paracetamol nemen als pijnstilling. Hoewel paracetamol geen zware pijnstiller is, kan het soms al voldoende om de pijn te verlichten. Is paracetamol te licht, dan kunt u zwaardere pijnstilling nemen. In de meeste gevallen wordt aangeraden om ibuprofen, naproxen of diclofenac te nemen. Dit zijn medicijnen die behoren tot de NSAIDs.

NSAIDs zijn medicijnen die naast pijnstilling, ook een ontstekingsremmende werking hebben. Deze medicijnen zullen dus de pijn zelf verminderen, maar ook de oorzaak van de pijn (beperkt) aanpakken. NSAIDs zijn echter niet sterk en specifiek genoeg om de slijmbeursontsteking volledig te laten verdwijnen. De medicijnen dienen als ondersteuning en moeten u helpen het dagelijks leven vol te kunnen houden. Ibuprofen, naproxen en diclofenac kunt u zelf halen bij de drogist. Soms zal de arts u een zwaardere dosering aanraden dan verkrijgbaar is in de drogist. In dit geval moet de arts een recept uitschrijven.

Bijwerkingen medicijnen slijmbeursontsteking schouder

De arts zal altijd vrij voorzichtig zijn met het aanraden en voorschrijven van de NSAIDs. Hoewel deze medicijnen een stuk sterker en effectiever zijn dan paracetamol, kunnen zij ook zorgen voor enkele vervelende bijwerkingen. De arts zal de afweging maken of sterke pijnstilling nodig is. Wanneer de arts het idee heeft dat de verlichting van de klachten niet opweegt tegen de mogelijke bijwerkingen van de medicijnen, zal hij geen recept uitschrijven.

Bij alle NSAIDs komt het relatief vaak voor dat de gebruiker last krijgt van maag- en darmklachten. Meestal kunnen deze grotendeels voorkomen worden door de tabletten in te nemen samen met wat voedsel. Naast maag- en darmklachten kunnen NSAIDs ook zorgen voor hoofdpijn, duizeligheid, een licht gevoel in het hoofd en vermoeidheid. Soms kunnen er ernstigere bijwerkingen optreden, zoals allergische reacties, nier- en leverproblemen en psychische klachten. Gelukkig krijgen de meeste gebruikers niet te maken met deze ernstige bijwerkingen. Bekijk voor een uitgebreid overzicht van alle mogelijke bijwerkingen de bijsluiter.