Slijmbeursontsteking schouder oefeningen

Het doen van de juiste slijmbeursontsteking schouder oefeningen voorkomt stijfheid van het schoudergewricht en bespoedigd het herstel van de slijmbeursontsteking schouder.

Oefening 1

Ga op de rug liggen en vouw de handen, ter hoogte van de buik, in elkaar. Beweeg de handen van de buik voorzichtig naar het voorhoofd. Probeer vanaf hier de ellebogen steeds dichter naar elkaar toe te brengen. Ga door zolang het kan, maar forceer niet. Hou deze stand enkele seconden aan en duw vervolgens de ellebogen zover mogelijk uit elkaar. Houd ook deze stand enkele seconden aan.

Oefening 2

Uitgangspunt is weer op de rug met gevouwen handen op de buik. De ellebogen zijn ligt geboden. Probeer de handen voorzichtig in één beweging boven het hoofd te leggen, waarbij de elleboogstand hetzelfde blijft. Houd 10 seconden vast wanneer de positie boven het hoofd bereikt is.

Oefening 3

Ga rechtop zitten en pak met de gezonde arm de pols van de aangedane kant. Probeer vervolgens de armen iets op te tillen en te bewegen richting de gezonde kant. Ga door zolang het kan en houdt de positie enkele seconden vast.

Oefening 4

Houdt de elleboog van de aangedane kant vast, zodat de onderarm van de aangedane kant rust op de onderarm van de gezonde kant. Beweeg nu het arm van de aangedane kant richting de gezonde zijde. Houdt dit vervolgens 10 seconden vast en laat weer los.

Alle oefeningen dienen meerdere keren herhaald te worden. Let erop dat dragelijke pijn goed is, maar er niks geforceerd mag worden. Is de pijn te hevig, stop dan direct.