Slijmbeursontsteking schouder voorkomen

Een slijmbeursontsteking in de schouder ontstaat vrijwel altijd na een periode van grote inspanning of druk op het schoudergewricht. Dit kan bijvoorbeeld voortkomen uit het beoefenen van een beroep of sport. In veel gevallen kan achteraf gezien de slijmbeursontsteking voorkomen zijn. Hoewel het schoudergewricht erg sterk is, moet het zo nu en dan ook rust krijgen. Krijgt het dit niet, dan ontstaat er een overbelasting of zelfs een slijmbeursontsteking.

Afwisselende beweging schouder

Een slijmbeursontsteking in de schouder ontstaat na langdurige druk of inspanning. Niet zelden gaat het ook nog eens om repetitieve bewegingen. Dit werkt het ontstaan van een slijmbeursontsteking in de hand. Het is belangrijk de schouder niet continu bloot te stellen aan één type beweging. Beoefent u een sport of beroep waarbij u bijvoorbeeld veel uw arm van voor naar achteren beweegt, doe dan ook af en toe oefeningen waarbij u andere bewegingen uitvoert. Dit is beter voor de spieren in de arm en schouder en zeker ook voor het schoudergewricht zelf.  Afwisselende beweging houdt de spieren en gewrichten soepel en bewegelijk.

Rust nemen voor het schoudergewricht

Om een slijmbeursontsteking schouder te voorkomen is het belangrijk altijd naar uw lichaam te luisteren. Vaak gaat aan een slijmbeursontsteking een periode vooraf waarin u al last heeft van de schouder. De schouder is bijvoorbeeld stijf of voelt vermoeid aan. Op dat moment is het belangrijk de schouder rust te gunnen om te herstellen van de vermoeidheid of schade die aanwezig is. Voordat de slijmbeurs begint te ontsteken, zal de schouder soms al pijn doen.

Natuurlijk kan het in sommige beroepen lastig zijn de schouder te laten rusten, maar toch is dit de enige goede keuze. Wanneer u doorgaat met het gebruiken van de schouder, zal de pijn alleen maar erger worden en de kans op een slijmbeursontsteking toenemen. Heeft u eenmaal een slijmbeursontsteking, dan kunt u helemaal niet meer werken. Voorkom dan ook het ontstaan van een slijmbeursontsteking door op tijd te rusten en te luisteren naar uw lichaam.